Image

Over Ons

Je proeft: persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht op de juiste momenten. Dat is een heel andere dimensie dan het vluchtige “Is alles naar wens?”

Je proeft: spiritualiteit

Er speelt altijd dat spirituele element mee van een vanzelfsprekende en warme verstandhouding tussen de gasten en ons. Dat is in jaren opgebouwd.

Je proeft: aandacht voor de nieuwe generatie

Wij zijn bekroond met de IENS/stokke Award voor het meest kindvriendelijke restaurant van de provincie.

Je proeft: hartstochtelijk Italië

Prachtige gerechten. Gloedvol bereid en vol verse ingrediënten die herinneren aan de geuren van Toscane, Umbrië, Parma of Padua.

Image

Over l’Elefante Bianco

Oorspronkelijk komt ze uit Utrecht, maar Hanny Wouters heeft haar plek in Laren helemaal gevonden. “Ik noem het de parel van het Gooi. Wonen en werken is hier prettig. Laren is een dorp met een stads karakter.” Na ruim dertig jaar wil ze hier niet meer weg en kent ze bijna elke familie wel bij naam. “Inmiddels schuift de tweede generatie ook bij ons aan. Dertig jaar geleden kwamen ze als tieners mee met hun ouders en nu brengen ze hun eigen kinderen mee. Dat mensen blijven terugkomen naar Elefante Bianco is een geweldig compliment.” De liefde voor het vak gaat door tot de keuken. “Bij ons kunt u genieten van het kleurrijke palet dat Italië te bieden heeft: van heerlijke bruchetta’s tot antipasti, tot een rijke salade of een pizza. Alles eerlijk en met biologische producten.”

Uniek

“Toen ik dertig jaar geleden met dit werk begon, had ik zelf twee tieners rondlopen en zag veel ouders worstelen hoe het hele gezin een leuke avond kon beleven. Ik verbaasde me altijd over het feit dat veel restaurants in Nederland niet echt ingesteld zijn op kinderen. Dat vond ik zo jammer, dat ik besloot om zelf iets te regelen. Wij hebben een aparte kinderspeelruimte gemaakt en zelfs een kinderbioscoop ingericht, waarvoor het restaurant de nominatie kreeg voor het meest ouders- en kindvriendelijke restaurant van de regio. Een aparte ruimte voor kinderen was dertig jaar geleden echt heel bijzonder, maar ik vind het niet meer dan normaal. Ik ben een echt familiemens. Iedereen, jong en oud, moet zich hier welkom voelen.” De eigenaresse blijft op zoek naar innovatie. “Twee jaar geleden is ons team verjongd en het interieur blijft up-to-date met kleurrijke kunst aan de muur. Ook doen wij aan catering op locatie en gerechten van de kaart kunnen gasten ook op bestelling afhalen. Families kunnen aan tafel in ons restaurant, waar op warme dagen de airco aanstaat, of met elkaar neerstrijken op ons eigen terras.”

Puur

Dienstbaarheid en esthetiek vormen een rode draad in het leven van Hanny Wouters. “Eerder heb ik gewerkt in de mode, ik was eigenaresse van een Frans specialiteitenrestaurant in Baarn en ik werk als kunstenares. De schoonheid van de Italiaanse keuken zie ik ook als een vorm van kunst, in de meest pure vorm. Met Italiaanse gerechten kan je blijven creëren. Dat is prachtig”, zegt de eigenaresse. En hoe ziet ze de toekomst? “Zolang mijn gezondheid het toelaat hoop ik nog lang te kunnen genieten van dit werk en tevreden gasten. Maar mocht er een geschikte opvolger zijn, dan ga ik dat niet uit de weg. Mijn droom is om uiteindelijk een kwart van het jaar door te brengen in een mediterraan land.” Lachend: “Dan neem ik een stukje van het Gooi mee daar naartoe.”

Zaken die raken – sept/okt. 2013

Image

Informatie

Email: info@elefantebianco.nl

Naarderstraat 19, 1251AX in Laren
Tel: 06-54623868

Openingstijden

Restaurant l' Elefante Bianco is per 2 mei 2022 permanent gesloten.