Wijn

Italië is een groot en divers wijnland met wijnbouw in alle gewesten. De wijnen zijn te vinden van het hoge noorden bij de Alpen tot het diepe warme zuiden. Geen land ter wereld kent zoveel inheemse druivensoorten als Italië.

Hoewel er de laatste jaren veel geëxperimenteerd is met buitenlandse, vooral Franse, soorten zoals de Cabernet Sauvignon, de Merlot, de Chardonnay en de Sauvignon, genieten de eigen inheemse variëteiten zoals de Pinot Grigio en Sangiovese nu weer de voorkeur. Er worden talloze verschillende wijntypen gemaakt, van droge witte, stevige rode en lichtvoetige rosé’s, tot zoete en rijke dessertwijnen, sprankelende spumanti en versterkte wijnen.

Op de wijnkaart willen wij u graag kennis laten maken met een groot aantal variëteiten aan inheemse Italiaanse druivensoorten. Op deze manier willen wij u graag helpen om de juiste keuze te maken en wijn en spijs op de beste manier te combineren!

De olifantjes op deze kaart verwijzen naar de gerechten op de menukaart, en geven aan welke combinatie van wijn en spijs goed bij elkaar passen.

Eén olifant = Een lichte, fruitige wijn

Twee Olifanten = Een zachte, ronde wijn

Drie Olifanten = Een krachtige, volle wijn

Rood

(Te bestellen per fles)

Wit

(Te bestellen per fles)

Huiswijnen

(Te bestellen per glas of per fles)

Specials

(Te bestellen per glas of per fles)

Mousserend & Champagne

(Te bestellen per fles)